Φαντασιοδρομία 2

Ακολουθούν οι προτάσεις που έχουν έως τώρα κατατεθεί για τον τρόπο που θα συνδεθεί το πρώτο βιβλίο με το δεύτερο. Βαθμολογήστε τις προτάσεις λαμβάνοντας, όσο είναι δυνατόν, και τη γνώμη των παιδιών της συγγραφικής σας ομάδας.

Συμπληρώστε το σχόλιό σας κάτω από τις προτάσεις. 

Πρόταση 1η

ΦΑΝΤΑΖΩΟΔΡΟΜΙΑ

Διαγωνισμός: Φανταζωοδρομία
Τόπος: Λίμνη Τιτικάκα στη Βολιβία
Παρουσιαστής: Αριστομένης Τζίτζικας
Περσινή νικήτρια: Αμέλια Λάμα (Βολιβιανή πυροσβέστης) με
θέμα «Πώς έσβησα τo μεγάλο ηφαίστειο των
Άνδεων Παρινακότα φτύνοντάς το!»
Φανταζωοδρόμοι: Αίσωπος Φοξ – Αγγλία
Καρδερίνα Λα Φονταίν – Γαλλία
Καμήλ Χαλιμά – Αραβία
Αρκούδ Ρασπούτιν – Ρωσία
Δεινόσαυρος Γκριμ – Γερμανία
Τσιπούρα Άντερσεν – Δανία
Πέλεκαν Σπήλμπερκ – Η.Π.Α
Κουαξ Κιμ Φρογκ – Βόρεια Κορέα
Πενέλοπε Νιάου – Ελλάδα
Στήβεν Ντογκ – Αυστραλία
Ντάμπο Προβοσκιμπαμπά – Ινδία

 

Έπαθλο: Ένα εξωτικό νησί, με δική του λίμνη, παρθένο δάσος
και ένα πλήρως ανακαινισμένο(και φυσικά σβησμένο)
ηφαίστειο για πολυτελή κατοικία.

 

 

Πιθανό τέλος

Φτάνουν τυχαία στη λίμνη οι περσινοί φαντασιοδρόμοι, οι οποίοι εξερευνούν τη φανταστική τους Γη.
Ανακοινώνουν στα ζώα πως κι αυτά δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα, αλλά είναι δημιουργήματα της φαντασίας μικρών παιδιών.
Αποφασίζουν να ζήσουν όλοι μαζί στον φαντασιογενή πλανήτη τους και ξεφαντώνουν με ένα τρελό πάρτι δίπλα στη λίμνη!

Πρόταση 2η

Τα καλύτερα... έρχονται

Ο διαγωνισμός Φαντασιοδρομίας είχε τελειώσει. Ένας ένας οι διαγωνιζόμενοι αποχώρησαν και τελευταίος έφυγε ο Τάκης Γλιστρίδας, κατάκοπος αλλά ευχαριστημένος, καθώς το τηλεοπτικό σόου που παρουσίασε στέφθηκε για ακόμη μια φορά με επιτυχία. Σιγή απλώθηκε στη σκοτεινή αίθουσα. Ώσπου ξαφνικά, ένας μικρός ψίθυρος ακούστηκε.  

- Ε, παιδιά, έφυγαν! Ο διαγωνισμός τελείωσε! 

- Ουφ, επιτέλους, είχα βαρεθεί να παρακολουθώ σιωπηλός.  

- Κι εγώ πιάστηκα τόση ώρα ακίνητη!  

   Σε ποιον ανήκαν αυτοί οι ψίθυροι; Ποιοι ήταν αυτοί που ακούγονταν να συνομιλούν σε μια άδεια αίθουσα; Ένα σωρό μικρά αντικείμενα που είχαν φέρει μαζί τους οι Φαντασιοδρόμοι από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, άρχισαν σιγά σιγά να τεντώνονται για να ξεπιαστούν. Φαίνεται πως οι ιδιοκτήτες τους, αλαφιασμένοι από την τρομακτική ανακάλυψη πως ίσως αποτελούσαν δημιούργημα κάποιων μικρών παιδιών και πάνω στον ενθουσιασμό τους για την τελική έκβαση του διαγωνισμού, ξέχασαν να τα πάρουν μαζί τους φεύγοντας και τα άφησαν στη θέση που καθόντουσαν.   

-Για πείτε, σας άρεσαν οι ιστορίες τους; ρώτησε το μικρόφωνο που ανήκε στον Άρθουρ Λάιερ από το Ηνωμένο Βασίλειο;  

-Ωραίες ήταν, δε λέω, αλλά σίγουρα εμείς θα μπορούσαμε να σκαρφιστούμε καλύτερες, απάντησε μια μικρή Ματριόσκα που ανήκε στον Νικολάι Ανειλικρινώφ από τη Ρωσία. Σίγουρα εγώ και οι υπόλοιπες κούκλες που κρύβονται μέσα μου θα μπορούσαμε να ξετυλίξουμε το νήμα πολλών περιπετειών.  

- Χμμμ, τι θα λέγατε να διοργανώναμε μια Φαντασιοδρομία χωρίς ανθρώπους; Σίγουρα εμείς τα αντικείμενα έχουμε πολλές ιστορίες να διηγηθούμε! αναφώνησε μια πολύχρωμη βεντάλια που είχε ξεχάσει ο Μανώλο ντε Χάζος από την Ισπανία.  

-Εξαιρετική ιδέα! συμφώνησαν όλοι. Θα διαδώσουμε τα νέα σε όσους περισσότερους μπορούμε! Κι έτσι ο 704ος διαγωνισμός Φαντασιοδρομίας θα δώσει φωνή σε όλους εμάς, που συνήθως η φωνή μας δεν ακούγεται ποτέ…  

 

Οι ήρωες θα είναι αντικείμενα από όλο τον κόσμο που άφησαν εκεί οι Φαντασιοδρόμοι και διηγούνται δικές τους ιστορίες 

Τα νέα μέλη

Ένας χρόνος έχει περάσει από την πρώτη Φαντασιοδρομία. Όλοι όσοι συμμετείχαν σε αυτήν, μεταφέρθηκαν με μαγικό τρόπο σε έναν τόπο μοναδικό μακριά από όλους τους ανθρώπους. Ονόμασαν τη χώρα τους Φαντουπία και ζουν εκεί αρμονικά… μην αφήνοντας κανέναν να αμφισβητήσει την... ύπαρξή τους χαρακτηρίζοντάς τους "φανταστικούς".

Ο Μάξιμο Φανφαρόνι και ο Ρικάρντο Μούσι περπατούν νευρικά στην πλατεία της Φαντουπίας και συζητούν. Είναι φανεράι προβληματισμένοι... Σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους από ώρα σε ώρα η Φαντουπία θα αποκτήσει... νέα μέλη. 

- Απόψε θα πραγματοποιηθεί η επόμενη Φαντασιοδρομία. Αν συμβεί στους διαγωνιζόμενους ό,τι και σ' εμάς από ώρα σε ώρα θα πρέπει να περιμένουμε νέα μέλη... , είπε ο Μάξιμο σκυθρωπός.

- Ποιος ξέρει τι ξιπασμένοι θα είναι αυτοί που θα μας επισκεφθούν! Μια χαρά είμαστε τώρα... Προτείνω να τους υποδεχθούμε και να τους υποβάλουμε σε αυστηρό έλεγχο, πρότεινε ο Ρικάρντο. 

Ένας ένας οι νέοι Φαντασιοδρόμοι  καταφθάνουν στην Φαντουπία.  Μάξιμο και Ρικάρντο τους υποχρεώνουν να συστηθούν λέγοντας την... ιστορία τους. (Ένα κεφάλαιο κάθε ιστορία)

 

Πιθανό τέλος: 

"Μα τι ψάχνεις;" ρώτησε ο Αλέξανδρος τη μεγάλη του αδερφή. 

"Κάπου εδώ είναι... Είμαι σίγουρη" και ανοίγοντας το συρτάρι της παλιάς ραπτομηχανής, το πρόσωπό της φωτίστηκε.

"Εδώ είναι!" Έβγαλε, σχεδόν ευλαβικά ένα παλιό τετράδιο στο... φως και το έδωσε στον Αλέξανδρο. Στην ετικέτα του έγραφε: "ΦΑΝΤΑΣΙΟΔΡΟΜΙΑ"

Αυτός το ξεφύλλισε... "ΑΝΤΡΕ ΜΕΤΑΛΛΑΣΙΕΓ", "ΝΙΚΟΛΑΪ ΑΝΕΙΛΙΚΡΙΝΩΦ"...

"Τι παράξενα ονόματα;" 

"Όταν ήμουν στην ηλικία σου, λάτρευα να γράφω ιστορίες και αυτό το τετράδιο... ήταν ο μυστικός θησαυρός μου. Νομίζω ότι τώρα ήρθε η σειρά σου...  Η Φαντασιοδρομία πρέπει να συνεχιστεί! Τι λες; Θα τα καταφέρεις;" 

Πρόταση 3η

με κέφι και έμπνευση...

Με την υποστήριξη των:

Οι ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΜΟΙ στηρίζουν:

MIKPA MOΛYBIA

jozacharo@gmail.com